Taustaa


Puksu-liikkeen nimen ja osittain lähtökohtienkin inspiraatio on Kallio-liikkeessä. Muutama pukinmäkeläinen alkoi pohtia, miksei Pukinmäen ja ylipäätään Koillis-Helsingin alueella ole rikasta tapahtumakulttuuria ja ylpeyttä omasta asuinalueestaan kuten esimerkiksi Kalliossa. Myös Itä-Helsingille on syntynyt vahva identiteettinsä.

Kuitenkin Pukinmäki ja koko Koillis-Helsinki on ainutlaatuinen, omaleimainen alueensa, jossa on aktiivisia ja eri lähtökohdista tulevia ihmisiä. Ihmisiä, joilla olisi halu ideoida, tehdä ja luoda, jos toiminta järjestettäisiin matalan kynnyksen ja ruohonjuuritason periaatteella. Meillä on omanlaisemme lähiökulttuuri, mahtava musiikkiskene, taidekeskuksia ja mahdollisuus toimintaan, joka tavoittaa aidosti asukkaat!

Puksu-liikkeen lähitulevaisuuden tavoitteena on järjestää tapahtumia, joita ei alueella ole aiemmin tehty: musabileitä, sirkusfestareita, sarjakuvapajoja, graffitipajoja... Puksu-liike auttaa lupa-asioiden ja muun byrokratian kanssa, jotta asukkaiden on helpompi luoda juuri sellaista toimintaa kuin he itse haluavat. Tapahtuman järjestäminen onnistuu helposti kuukaudessakin ja tarpeen vaatiessa pienelläkin porukalla. Mutta mitä enemmän talkooväkeä, sitä helpommin kaikki järjestyy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti